Vad gör man i Norrland på vintern?  

Ja den listan kan nog göras väldigt lång..  
När vi inte ligger i soffan på kvällen framför kaminen och norrskenet dansar utanför fönstret så är vi ute en del faktist.  
För i Norrland är vinteraktiviteterna verkligen något som vi kan välja och vraka mellan.  
Pimpla efter fjällröding ena dagen, åka offpist i en av Europas sista vildmarker nästa dag,  eller varför inte ta en skotertur ut i våran vackra fjällvärld.  
Ta med dig skridskorna och åk ut på isvägarna som plogas upp på våra sjöra, älvar och hav här uppe i Norrland. Eller dra ihop ett kompisgäng och spela en hockeymatch på någon av dom oräkneliga uterinkar vi har, glöm inte att ta med varm choklad till pauserna.  
Skidor,skridskor, pulka, skoter är några av dom nödvändiga saker man kan behöva när man bor här uppe då dessa ger dig möjligheten att verkligen maxa din upplevelse när du är ute i naturen.  
Vi har skidspår som vi åker på från november månad till efter påsken, så din Vasaloppsatsning har goda förutsättningar om du bor här.  
Och även om det finns alla möjliga aktiviteter som man kan sysselsätta sig med under vintermånaderna så får vi inte glömma att det faktist också är ett otroligt vackert landskap vi får under vintern, snön lägger sig som ett vitt täcke på marken och träden är så där sagolikt vackert frostiga. 
Det är helt enkelt en sagovärld som vårat landskap förvandlas till under vintern.  

Skriven av: Tobias Stjernström, CEO, Sigster Pictures
Datum: 13 Januari 2023

You may also like

Back to Top