#tagganorrland
Polarnatten är ett fenomen som inträffar i områden högt upp i norr där solen inte stiger över horisonten under en period på vintern. Vintermånaderna december och en bit in i januari bjuder oss på polarnatten i Norrland, då endast en svag glöd från solen lyser upp landskapet under några timmar varje dag. Dagarna blir mörka och långa under denna period, som kan vara upp till 24 timmar per dag. Det kan vara lite skrämmande för dem som inte är bekanta med detta naturfenomen. Men tänk om vi skulle berätta för dig att det faktiskt är fördelaktigt för ditt välbefinnande, din produktivitet och din kreativitet att omfamna Polarnatten?
Kraftiga snöfall har lagt ett täcke över landskapet och träden är så där mysigt inklädda i snö. När solens sken tränger sig över horisonten så färgas hela landskapet i en rosa nyans och helt plötsligt lever vi i nånting som liknar ett sagoland för några timmar varje dag. Det kallar vi för Kaamos. 
Kaamos uppstår när det finns lite eller inget solljus på grund av en kombination av områdets nordliga läge och höga latitud.  Mörkret kan verka skrämmande vid första anblicken, men om man tar till sig den på rätt sätt kan den ge många fördelar som ökad avkoppling, produktivitet och kreativitet. 
Det är otroligt lugnande att omfamna det - som om naturen säger till oss att det är okej att ta det lugnt ett tag. Genom att dra nytta av dessa få timmar av dagsljus kan vi verkligen uppskatta vår omgivning samtidigt som vi får nya perspektiv på hur vi vill leva. 
Det bästa sättet att få ut det mesta av de få timmarna av dagsljus under Kaamos är att vara utomhus och uppleva det. Ta fridfulla promenader eller längdskidturer genom snötäcken eller titta på när strålarnas färger förvandlar himlen i rosa sagolika nyanser. Under kvällarna är det ett ypperligt tillfälle att skåda norrsken och kristallklara stjärnhimlar. Polarnatten är Norrlänningarna vila, återhämtning och den tid då vi laddar ny kreativitet och energi inför våren och sommaren aktiva månader. 
Sigster Pictures hjälper företag i Norrbotten att synas genom film och foto
Kontakt oss på Sigster Pictures för att hjälpa ditt företag att synas genom film och foto. Vi ser fram emot att skapa tillammans med er!
Skriven av: Tobias Stjernström, CEO, Sigster Pictures
Datum: 11 Januari 2023

You may also like

Back to Top